De riethandel

De riethandel

Het riet- en handelsland Nederland heeft uiteraard een uitgebreide riethandel. Het zijn met name de riethandelaren die vraag en aanbod van riet bij elkaar brengen. Zij doen dit zowel in Nederland als in de rest van Europa, maar ook China. De hoofdkenmerken van de riethandel zijn opslag en transport.

Naast het verhandelen van Nederlands riet, importeert de Nederlandse riethandel ook riet uit het buitenland, onder anderen uit: Hongarije, Oostenrijk, Roemenie, Turkije, Oekraïne, China, Estland, Polen en Rusland. Een gedeelte van het geïmporteerde riet wordt weer uitgevoerd naar: België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland en Engeland.

Nederland heeft een vijftiental riethandelaren. Naast diverse soorten dakriet, rietmatten en rietplaten verhandelt men ook dakplaten, dakdekschroeven, bindmateriaal, keramische dakpannen, rietvorsten, etc. Kortom alles wat bij een rieten dak van pas komt. De belangrijkste riethandelaren zijn verenigd in:


De Bond van Riethandelaren in Nederland (opgericht in 1941), secretariaat:
De Kromme Warren 22
8539 RX Echtenerbrug
tel: 0514-541407
fax: 0514-541135

De belangrijkste Riethandelaren:

Niet bij de riethandelarenbond aangesloten handelaren:

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2017