Actuele berichten
 Nieuws

Isoleren van rieten daken op monumenten

In de URL 4004 staan de eisen beschreven aan rietdekkerswerk op daken, wanden en molens van monumenten. Omdat ook monumenten verduurzaamd (lees geïsoleerd) kunnen worden is de URL onlangs vernieuwd en aangevuld met een verduurzamingshoofdstuk.

De stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) is beheerder van de URL 4004. Zij heeft de website https://www.verduurzamingsrichtlijnen.nl in het leven geroepen. Via die website wordt informatie gegeven over de mogelijkheden om monumenten met een rieten dak te isoleren. De informatie bestaat o.a. uit tekeningen, aanwijzingen, beschrijvingen en een beslisboom zodat makkelijk bepaald kan worden wat de mogelijkheden zijn.

De URL 4004 treft u via deze link.
De informatie over het isoleren van rieten daken op monumenten vindt u hier.

Let op: Dat het verduurzamingshoofdstuk is toegevoegd aan de URL 4004 betekent niet dat alle monumenten zo maar geïsoleerd mogen worden. De URL 4004 en wet- en regelgeving blijven van toepassing en dus zal altijd toestemming door de gemeente gegeven moeten worden!

Publicatiedatum: 16 feb 2021

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2022