Het rieten dak

Het rieten dak

De historie van het rieten dak gaat terug tot de vroegste bewoning van onze streken. Na eerst plaggen en stro te hebben gebruikt, ontdekten de mensen in de Lage Landen het riet als een waterdichte, warme en relatief duurzame dakbedekking. Sindsdien is het rieten dak niet meer uit het Nederlandse landschap weg te denken.
Werd het rieten dak vroeger gebruikt voor stallen, boerderijen en later als (goedkope) dakbedekking op (voor)huizen, tegenwoordig is het rieten dak vaak de kroon op bouwwerken als villa’s en landhuizen maar ook publieke gebouwen en meer onder 1 kapwoningen. Door het milieuvriendelijke karakter, de warme, landelijke en luxe uitstraling laat het rieten dak zich eenvoudig opnemen in welke omgeving dan ook. De laatste jaren is de trend dat riet als gevelbekleding wordt toegepast en aangezien de hellingshoek hierbij optimaal is kan hierbij een zeer lange potentiële levensduur verwacht worden.

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024