Hoe selecteer ik een rietdekker ?

Hoe selecteer ik een rietdekker ?

Omdat een rieten dak laten maken of laten onderhouden een zaak van vertrouwen is, kan het kiezen van een rietdekker die bij u past best lastig zijn. U goed informeren over twee of drie rietdekkers is daarbij veel beter dan tien offertes opvragen. In de praktijk gaat het in het ideale geval ongeveer als volgt:

U informeert u over het produkt rieten dak. Bijvoorbeeld door deze internet site goed door te nemen. Zo wordt u een goede gesprekspartner voor de rietdekker, en kunt u wat de rietdekker zegt op waarde proberen te schatten.

U vraagt referenties op in de buurt.  Wat is de ervaring met rietdekkers?  Wat zijn de sterke en zwakke punten? Welke bedrijven zijn lid van onze brancheorganisatie?

Alleen rietdekbedrijven waarvan de ondernemer het vakdiploma rietdekken bezit, kunnen lid worden van de Vakfederatie Rietdekkers. Rietdekbedrijven die te vaak niet aan de norm voldoen, of een probleem veroorzaken (door een tekort aan vakmanschap en of ondernemersvaardigheden) en dit probleem niet adequaat oplossen, wordt het lidmaatschap van de Vakfederatie Rietdekkers ontnomen. Om hun lidmaatschap kenbaar te maken mogen alleen leden van de Vakfederatie Rietdekkers het logo gebruiken.

U bent zich hier al aan het inlezen over riet en alles wat daarmee samenhangt. Bekijk ook eens een paar internet sites van de rietdekbedrijven zelf. Kortom, u probeert uzelf ruim te informeren.
U vraagt nu twee of drie rietdekkers offerte uit te brengen. U moet de rietdekker natuurlijk informeren over uw wensen. Tegelijk kan de rietdekker u dan voorlichten over de mogelijkheden. U kunt dit doen in de vorm van een gesprek bij een bestaand object, of door het sturen en of bespreken van een tekening.

U moet het in ieder geval eens worden over het bestek.
Vraag in ieder geval een paar (3 tot 5) referenties. Vervolgens brengt de rietdekker(s) offerte(s) uit. Beoordeel de offertes, stel aanvullende vragen en ga kijken op de referentie adressen. Het blijkt keer op keer dat de geïnteresseerde klant de kwaliteit redelijk kan beoordelen. Ga eventueel met eerdere opdrachtgevers (de bewoners) praten.

Het is soms verbazingwekkend hoe makkelijk opdrachtgevers een willekeurige rietdekker de opdracht geven voor het maken van een nieuw dak, toch een behoorlijke investering. Terwijl dezelfde opdrachtgevers, wanneer zij een nieuwe auto of wasmachine kopen (een standaard produkt uit de winkel, en vaak voor veel minder geld) zij dit pas doen na zich uitgebreid voorbereid te hebben, vaak ook via bezoeken aan meerdere bedrijven.

Heeft u het bovenstaande schema goed doorlopen, Dan hoeft u niemand meer te vragen met welke rietdekker u het beste in zee kunt gaan! U heeft verschil in werk gezien, maar ook in prijs, u heeft een goed idee welk bedrijf bij u past. U weet nu dat er een groot verschil in daken kan bestaan en dat goedkoop vaak duurkoop zal zijn. Zeker bij ambachtelijk werk op bestelling, zelfs binnen de leden van één brancheorganisatie.

 

 

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024