Kunstriet

Kunstriet

Het natuurlijke rieten dak kent een rijke historie. Sinds mensenheugenis wordt het riet gebruikt voor het bedekken van daken. Het rieten dak heeft zich inmiddels bewezen; mits goed toegepast kent het rieten dak een lange levensduur, hoge isolatiewaarde en is het ook nog eens brandveilig. Wat altijd zal blijven zijn de onderhoudskosten aan het rieten dak. Riet is immers een natuurlijk materiaal en onderhevig aan slijtage. De onderhoudskosten zijn sterk afhankelijk van o.a. de hellingshoek van het dak, de  kwaliteit van het riet en het ontwerp van het dak.

Met kunststof rietstengels, die zich laten verwerken als natuurlijke rietstengels, zouden onderhoudskosten tot het verleden moeten behoren. Meerdere producenten hebben in het verleden geprobeerd de natuurlijke rietstengel te benaderen met kunststof varianten, maar een enkele is daarin geslaagd. Op dit moment zijn er 4 aanbieders van kunststof varianten. En zoals voor alles geldt ook voor kunstriet: het product kent voordelen maar ook nadelen. In het menu links leest u meer per product. In het document hieronder hebben wij enige informatie over kunstriet samengebracht, onder andere de contact adressen waar u nadere informatie kunt inwinnen.

Kunstriet overzicht.

 

 

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024