Novariet

Novariet


Novariet is een kunstriet dat zich heel globaal laat verwerken als natuurriet. Het product is nog zeer nieuw. Het eerste dak met Novariet werd gelegd in juni 2013. Het Novariet wordt gemaakt uit PVC. Met dit kunststof extrudeert de producent de rietstengels die in bosjes worden uitgeleverd. Met deze bosjes wordt vervolgens een dak gemaakt bestaande uit 9 tot 16 bosjes per vierkante meter.

Novariet kan vanaf 25 graden hellingshoek worden toegepast.

Bij natuurriet is dit 30 graden. 

PVC is duurder dan natuurriet. Om te kunnen concureren maakt men het Novarieten dak gemiddeld 9 tot 12 cm dik. Toch is de prijs nog steeds stevig hoger dan natuurriet. Wanneer van dichterbij gekeken wordt valt op dat de dikte van de voet en de breeuwen minder is dan bij een dak gedekt met natuurlijk riet. Het is duurder maar het lijkt daardoor een goedkopere variant van riet.

Het dekken van een dak met Novariet vereist ervaring en kennis van het rietdekkersbedrijf. Het goed leggen van Novariet is moeilijker dan het lijkt en het materiaal lijkt nog niet geheel uit ontwikkeld. Neem voor meer informatie over Novariet, natuurlijk riet of de keuze tussen beide contact op met een rietdekkersbedrijf in uw buurt.

 

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024