Actuele berichten
 Nieuws

gecontroleerde kwaliteitsverklaring bcrg

Per 28-6-2022 is de door BCRG gecontroleerde kwaliteitsverklaring van het Chinees riet schroefdaksysteem actief. Hiermee wordt een lambda waarde van 0,071 (W/mK) voor (Chinees) riet op een schroefdaksysteem vastgesteld. Bij een rietpakket van 30 cm. dik betekent dit een Rc waarde van 4,2 m² K/W.

De lambda-waarde is van toepassing op een gesloten rietenconstructiesysteem, ook wel genoemd het schroefdak, waarbij  Chinees riet conform de richtlijnen en kwaliteitseisen van het BDA Agrément BAR 22-094/02/A op een dichte ondergrond wordt geschroefd. De onderconstructie is daarbij lucht(stromings)dicht. Er is geen luchtspouw tussen het riet en de onderconstructie.

De lambda-waarde is bepaald op basis van de gemiddelde warmteweerstand van een rieten dak zonder aanvullende thermische isolatie over een periode van 30 jaar.  
De gegeven lambda-declared  mag alleen worden gebruikt als aangetoond kan worden dat aan alle voorwaarden en uitgangspunten van het BDA Agrément wordt voldaan.

De BCRG verklaring download u hier

Het BDA Agrément download u hier

Publicatiedatum: 30 jun 2022

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024