Actuele berichten
 Nieuws

Chinees riet per direct subsidiabel

KA22546 is de meldcode die hoort bij een subsidieaanvraag van uw klant wanneer u (bewezen) Chinees riet heeft gedekt en de subsidieaanvraag aan alle overige voorwaarden van RVO voldoet. Ja, u leest het goed, per direct is onder deze meldcode dus ook het (Chinese) riet zelf subsidiabel onder de ISDE regeling.

Op 8 februari 2023 kregen wij van RVO een positief besluit op ons vermeldingsverzoek voor het Chinees riet schroefdaksysteem welke is gebaseerd op het BDA Agrement BAR 22-094/02/A in de ISDE maatregelenlijst. Hoewel de bij de vermelding behorende meldcode nog niet is opgenomen in de maatregelenlijst van RVO kan door uw klanten met die meldcode al wel subsidie aangevraagd worden. De meldcode is bij RVO intern reeds bekend. 

Diverse leveranciers van isolatiematerialen hadden hun producten reeds gemeld waardoor er subsidie gekregen kon worden als het materiaal in de maatregelenlijst van RVO stond. Er kon bij bepaalde meerlaagse folies zelfs al gebruik gemaakt worden van de isolatiewaarde van het riet waardoor de toe te passen folie dunner kon zijn en zelf niet hoefde te voldoen aan de voor subsidie vereiste minimale isolatiewaarde van 3,5. Per direct is het dus ook mogelijk ISDE subsidie aan te vragen wanneer het Chinees riet schroefdaksysteem wordt toegepast.

Een volledige uitleg leest u hier. 

Zie ook de informatie van RVO: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE) (rvo.nl)

Publicatiedatum: 21 feb 2023

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024