Actuele berichten
 Nieuws

Nieuwe meldcode voor riet van alle herkomst

De vakfederatie is in samenwerking met een aantal andere partijen een flinke tijd bezig geweest met de isolatiewaarde van riet op een schroefdak. Door de isolatiewaarde goed te onderbouwen kan namelijk riet van alle mogelijke herkomst in aanmerking komen voor verduurzamingssubsidies.  

Het BCRG (Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheid) heeft geconstateerd dat de door KIWA genoemde isolatiewaarde overeenkomt met alle onderliggende onderzoeken. Er was een spoedprocedure en een extra gesprek voor nodig om ons standpunt uit te leggen. Gelukkig was de uitkomst zeer positief en is het resultaat van alle inspanningen dat er in de BCRG database één isolatiewaarde is opgenomen voor het product riet schroefdaksysteem. Feitelijk is de warmteweerstand van het Chinese riet aangepast naar één berekening voor alle riet. Mits het verwerkt is als een rieten schroefdak uiteraard.

Met het document vanuit de BCRG zijn we teruggegaan naar de RVO om een zogeheten meldcode te krijgen. Deze meldcode kan uiteindelijk worden gebruikt voor het verkrijgen van een ISDE subsidie. Het document is door de RVO goedgekeurd en er is één meldcode voor riet toegekend. Daarmee vervalt de code voor Chinees riet.

 

Meldcode bij RVO
De nieuwe meldcode voor riet in combinatie met het schroefdaksysteem is: KA26442
Deze meldcode kunt u aan uw klanten doorgeven ten behoeve van de ISDE subsidieaanvraag. Uw klant moet zelf de subsidieaanvraag indienen bij de RVO, dit kunt u niet voor uw klant doen.

Meer informatie over de subsidie kunt u vinden via de volgende link: ISDE: Subsidie voor verduurzaming van uw woning (rvo.nl)

Publicatiedatum: 14 dec 2023

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024