Geschiedenis

Geschiedenis

Sinds mensenheugenis wordt er gebruik gemaakt van riet als bedekking voor daken.
Het was vroeger een zeer goedkope dakbedekking en zeer ruim voorradig, kortom een praktische oplossing om de woning te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De rieten daken van nu zijn moderne dakconstructies met indien men dit wil zeer hoge isolatiewaarden. Door de komst van het gesloten dak ook nog eens brandveilig.

De laatste 10 jaar is een duidelijk trend waarneembaar van riet dat toegepast wordt als gevelbekleding. Het materiaal riet laat zich uitstekend toepassen op moderne onder architectuur ontworpen private en publieke gebouwen. Meer informatie over riet als gevelbekleding kunt u hier lezen.

Na diverse pogingen van meerdere fabrikanten is het Polytech uiteindelijk gelukt om in mei 2013 Novariet op de markt te brengen. Novariet is een duurzaam kunststof riet dat zich laat verwerken als natuurriet.
De rietbossen van Novariet hebben de structuur, kleur en uitstraling van natuurlijk riet. Een dak gedekt met Novariet wordt opgebouwd uit echte stengels. Het gedekte dak is daardoor nauwelijks van een nieuw, met natuurlijk riet gedekt dak te onderscheiden. Doordat dit kunststofproduct niet onderhevig is aan weersinvloeden blijven de kleurtonen perfect in balans en ontstaat een natuurlijk kleurverloop dat niet van echt te onderscheiden is. Novariet behoudt dan ook continu de vorm en dikte die het had toen het aangebracht werd.

 Meer over Novariet kunt u hier lezen.

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2019