Patentriet

Patentriet

Patentriet is een kunsstof rieten dak opgebouwd uit shingles. Op een onderdakconstructie wordt als eerste een bitumenfolie aangebracht om de onderconstructie waterdicht te maken. 

Hier over heen worden de 2cm dikke shingles aangebracht. Van onderen naar boven. En krijgt het dak in de verte wel iets weg van een (vreemd) rieten dak.

Doordat Patentriet gemaakt is van kunststof kan het riet toegepast worden op die daken die door hun ligging of hellingshoek niet geschikt zijn voor natuurriet.

Het Patentrieten dak ziet er slechts in de verte uit als een natuurrieten dak. De klant die een dergelijk dak overweegt doet er dan ook goed aan om bij bestaande daken te gaan kijken. Ook een Patentrieten dak raakt bemost en bealgt maar wel minder. Na verloop van vele jaren wordt het dak door verkleuring soms iets lichter. De meeste mensen vinden een Patentrieten dak niet mooi. Een enkeling denkt daar anders over. De Vakfederatie vindt een vergelijking met natuurriet niet zo geslaagd. Zij vindt dat het Patentrieten dak beter als een aparte dakbedekking kan worden beoordeeld.

Neem voor informatie over bouwkundige toepassingen contact op met een rietdekkersbedrijf in uw buurt.

Of kijk op: www.patentriet.nl

Klik op de foto's voor voorbeelden en verdere uitleg.

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024