Actuele berichten
 Nieuws

Actuele berichten

Het laatste nieuws uit de rietdekkersbranche. Wilt u altijd en automatisch op de hoogte blijven abonneert u zich dan op de pagina middels RSS. Dit kan in uw browser of door het installeren van een zogenaamde RSS Reader.

Materiaalprijs riet

18 aug 2021 - De wereldwijd gestegen prijzen voor bouwmaterialen treft ook het riet dat gebruikt wordt voor het rieten dak. De prijsstijgingen voor riet worden voornamelijk veroorzaakt door de fors gestegen containerprijzen. Deze containers worden gebruikt voor aanvoer van riet uit o.a. China. Door de grote vraag naar rieten daken en doordat riet uit China langer op zich laat wachten is ook de vraag naar Nederlands riet en riet uit overige landen gestegen.

Lees Meer >>

Isoleren van rieten daken op monumenten

16 feb 2021 - In de URL 4004 staan de eisen beschreven aan rietdekkerswerk op daken, wanden en molens van monumenten. Omdat ook monumenten verduurzaamd (lees geïsoleerd) kunnen worden is de URL onlangs vernieuwd en aangevuld met een verduurzamingshoofdstuk.

Lees Meer >>

Subsidie isoleren rieten dak via ISDE

26 jan 2021 - Per 1 januari is de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) opgegaan in ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie en energiebesparing). Woningeigenaren die hun woning met rieten dak aanvullend isoleren met een isolatiemateriaal met een Rd van 3,5 of hoger komen in aanmerking voor subsidie mits zij naast de dakisolatie nog 1 andere energiebesparende maatregel toepassen die voldoet aan de voorwaarden van ISDE.

Lees Meer >>

Update principe details rieten dak

15 okt 2020 - Op dit moment werk de Vakfederatie Rietdekkers aan een update van de principedetails voor het rieten dak. Er worden details verbeterd en nieuwe details toegevoegd.

Lees Meer >>

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2022