Actuele berichten
 Nieuws

Actuele berichten

Het laatste nieuws uit de rietdekkersbranche. Wilt u altijd en automatisch op de hoogte blijven abonneert u zich dan op de pagina middels RSS. Dit kan in uw browser of door het installeren van een zogenaamde RSS Reader.

Rietdekker Arend-Jan Slager wint titel NCE-Erfgoedstudent 2023

28 mrt 2023 -   Op 24 maart 2023 reikte Simon Angel, NCE-voorzitter/juryvoorzitter de titel NCE-Erfgoedstudent 2023 uit aan rietdekker NCE-student Arend-Jan Slager. De gedeelde tweede plaats is voor uitvoerder Léon van Berkel en monumentenwachter Tjirke Roelofs-Blaas. Het NCE zet met de titel NCE-Erfgoedstudent vakmanschap en vakmensen in de spotlight. “Dat verdienen ze, want zonder vakmensen geen goede restauratie en geen behoud van erfgoed”, aldus jurylid Michiel van Hunen.  

Lees Meer >>

Chinees riet per direct subsidiabel

21 feb 2023 - KA22546 is de meldcode die hoort bij een subsidieaanvraag van uw klant wanneer u (bewezen) Chinees riet heeft gedekt en de subsidieaanvraag aan alle overige voorwaarden van RVO voldoet. Ja, u leest het goed, per direct is onder deze meldcode dus ook het (Chinese) riet zelf subsidiabel onder de ISDE regeling.

Lees Meer >>

ISDE en het rieten dak

09 nov 2022 - Woningeigenaren die energiebesparende maatregelen treffen aan een woning ouder dan 2 jaar kunnen in aanmerking komen voor de ISDE (investerings subsidie duurzame energie en energiebesparing). Dat kan met een investering in bijvoorbeeld een warmtepomp en/of door de woning te isoleren. Riet isoleert ontzettend goed maar wordt helaas nog niet beschouwd als een isolatiemateriaal. Toch kunt u in aanmerking komen voor de ISDE als u uw rieten dak laat vervangen. Wat moet u weten:

Lees Meer >>

gecontroleerde kwaliteitsverklaring bcrg

30 jun 2022 - Per 28-6-2022 is de door BCRG gecontroleerde kwaliteitsverklaring van het Chinees riet schroefdaksysteem actief. Hiermee wordt een lambda waarde van 0,071 (W/mK) voor (Chinees) riet op een schroefdaksysteem vastgesteld. Bij een rietpakket van 30 cm. dik betekent dit een Rc waarde van 4,2 m² K/W.

Lees Meer >>

Wil jij het dak op?

15 jun 2022 - Wil jij het dak op? Dat komt dan goed uit. Het is zo druk in de rietdekkerij dat vrijwel alle rietdekkersbedrijven op zoek zijn naar personeel. Loop gerust eens langs een bedrijf dat aan hert werk is. Maak een praatje en vraag of er nog een vacature is.  

Lees Meer >>

Agrement bekrachtigt R=4,2 Chinees riet

30 mei 2022 - In het onlangs uitgegeven KIWA BDA Agrement "Chinees riet schroefdaksysteem" wordt t.a.v. de warmteweerstand gemeld dat: De gemiddelde warmteweerstand van een rieten dak zonder aanvullende thermische isolatie over een periode van dertig jaar 4,2 m²K/W bedraagt.

Lees Meer >>

Open dagen Deltion College

16 mrt 2022 - Wil jij rietdekker worden? Dan is de opleiding Dakdekker Riet iets voor jou!

Lees Meer >>

Subsidie isoleren rieten dak via ISDE

26 jan 2021 - Per 1 januari is de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) opgegaan in ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie en energiebesparing). Woningeigenaren die hun woning met rieten dak aanvullend isoleren met een isolatiemateriaal met een Rd van 3,5 of hoger komen in aanmerking voor subsidie mits zij naast de dakisolatie nog 1 andere energiebesparende maatregel toepassen die voldoet aan de voorwaarden van ISDE.

Lees Meer >>

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2023