Actuele berichten
 Nieuws

Subsidie isoleren rieten dak via ISDE

Per 1 januari is de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) opgegaan in ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie en energiebesparing). Woningeigenaren die hun woning met rieten dak aanvullend isoleren met een isolatiemateriaal met een Rd van 3,5 of hoger komen in aanmerking voor subsidie mits zij naast de dakisolatie nog 1 andere energiebesparende maatregel toepassen die voldoet aan de voorwaarden van ISDE.

Wanneer een rieten dak vervangen moet worden ontstaat de mogelijkheid de woning te verduurzamen. Dit kan door het aanbrengen van isolatie. Wanneer het isolatiemateriaal dat toegepast wordt een Rd waarde heeft van 3,5 of hoger en er een andere energiebesparende maatregel toegepast wordt die voldoet aan de voorwaarden onder ISDE komt de opdrachtgever in aanmerking voor subsidie.

Meer informatie vindt u op de website van RVO.

Goed om te weten:

Riet wordt niet gezien als isolatiemateriaal. De eventuele subsidie geldt dus enkel voor het aangebrachte isolatiemateriaal.

Voor het aanbrengen van isolatiemateriaal kan het lage BTW tarief toegepast worden.

Publicatiedatum: 26 jan 2021

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2023