De riethandel

De riethandel

Het riet- en handelsland Nederland heeft uiteraard een uitgebreide riethandel. Het zijn met name de riethandelaren die vraag en aanbod van riet bij elkaar brengen. Zij doen dit zowel in Nederland als in de rest van Europa, maar ook China. De hoofdkenmerken van de riethandel zijn opslag en transport.

Naast het verhandelen van Nederlands riet, importeert de Nederlandse riethandel ook riet uit het buitenland, onder anderen uit: Hongarije, Oostenrijk, Roemenie, Turkije, Oekraïne, China, Estland, Polen en Rusland. Een gedeelte van het geïmporteerde riet wordt weer uitgevoerd naar: België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland en Engeland.

Nederland heeft een vijftiental riethandelaren. Naast diverse soorten dakriet, rietmatten en rietplaten verhandelt men ook dakplaten, dakdekschroeven, bindmateriaal, keramische dakpannen, rietvorsten, etc. Kortom alles wat bij een rieten dak van pas komt. Een aantal riethandelaren zijn verenigd in:


De Bond van Riethandelaren in Nederland (opgericht in 1941), secretariaat:
Kettingweg 2
8281 PN Genemuiden
tel:06-53398600
bondvanriethandelaren@hotmail.com

Enkele riethandelaren:

Niet bij de bond van riethandelaren aangesloten handelaren:

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024