Actuele berichten
 Nieuws

Actuele berichten

Het laatste nieuws uit de rietdekkersbranche. Wilt u altijd en automatisch op de hoogte blijven abonneert u zich dan op de pagina middels RSS. Dit kan in uw browser of door het installeren van een zogenaamde RSS Reader.

Nieuwe meldcode voor riet van alle herkomst

14 dec 2023 - De vakfederatie is in samenwerking met een aantal andere partijen een flinke tijd bezig geweest met de isolatiewaarde van riet op een schroefdak. Door de isolatiewaarde goed te onderbouwen kan namelijk riet van alle mogelijke herkomst in aanmerking komen voor verduurzamingssubsidies.  

Lees Meer >>

Chinees riet per direct subsidiabel

21 feb 2023 - KA22546 is de meldcode die hoort bij een subsidieaanvraag van uw klant wanneer u (bewezen) Chinees riet heeft gedekt en de subsidieaanvraag aan alle overige voorwaarden van RVO voldoet. Ja, u leest het goed, per direct is onder deze meldcode dus ook het (Chinese) riet zelf subsidiabel onder de ISDE regeling.

Lees Meer >>

ISDE en het rieten dak

09 nov 2022 - Woningeigenaren die energiebesparende maatregelen treffen aan een woning ouder dan 2 jaar kunnen in aanmerking komen voor de ISDE (investerings subsidie duurzame energie en energiebesparing). Dat kan met een investering in bijvoorbeeld een warmtepomp en/of door de woning te isoleren. Riet isoleert ontzettend goed maar wordt helaas nog niet beschouwd als een isolatiemateriaal. Toch kunt u in aanmerking komen voor de ISDE als u uw rieten dak laat vervangen. Wat moet u weten:

Lees Meer >>

gecontroleerde kwaliteitsverklaring bcrg

30 jun 2022 - Per 28-6-2022 is de door BCRG gecontroleerde kwaliteitsverklaring van het Chinees riet schroefdaksysteem actief. Hiermee wordt een lambda waarde van 0,071 (W/mK) voor (Chinees) riet op een schroefdaksysteem vastgesteld. Bij een rietpakket van 30 cm. dik betekent dit een Rc waarde van 4,2 m² K/W.

Lees Meer >>

Wil jij het dak op?

15 jun 2022 - Wil jij het dak op? Dat komt dan goed uit. Het is zo druk in de rietdekkerij dat vrijwel alle rietdekkersbedrijven op zoek zijn naar personeel. Loop gerust eens langs een bedrijf dat aan hert werk is. Maak een praatje en vraag of er nog een vacature is.  

Lees Meer >>

Agrement bekrachtigt R=4,2 Chinees riet

30 mei 2022 - In het onlangs uitgegeven KIWA BDA Agrement "Chinees riet schroefdaksysteem" wordt t.a.v. de warmteweerstand gemeld dat: De gemiddelde warmteweerstand van een rieten dak zonder aanvullende thermische isolatie over een periode van dertig jaar 4,2 m²K/W bedraagt.

Lees Meer >>

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024