Branddetectie voor het rieten dak

Branddetectie voor het rieten dak

Snelle detectie van een brand in het rietendak beperkt de schade. Er zijn op dit moment 3 verschillende detectiesystemen op de markt:

De eerste 2 detecteren, de laatste detecteert en stelt een blussysteem in werking. Onder sprinklersystemen leest u meer over het Rupako systeem.

Het Lightspeed Fire Detection System

is een branddetectie systeem dat  aan de buitenzijde van het rietpakket wordt aangebracht. Op en aan het rietendak wordt een kunststofvezel bevestigd. Door deze vezel wordt een lichtsignaal gestuurd. Bij brand zal de vezel smelten en wordt het lichtsignaal onderbroken. Een ontvanger detecteert dit en zorgt voor een alarm. Binnen zal een luide sirene te horen zijn. Daarnaast kan er direct een melding worden verstuurd aan een meldkamer welke de brandweer kan informeren. Het systeem is volledig weerbestendig en kan eenvoudig worden aangebracht, ook op bestaande daken.

Meer informatie over dit branddetectie systeem kunt u vinden op de website van Koetze Beveiligingstechniek uit Huizen, en op onze download pagina. Uiteraard kan uw rietdekker u hier ook over informeren.

Flametech branddetectie

Het detectiesysteem van Flametech bestaat uit 1 of meerdere infrarood sensoren die gekoppeld worden aan een willekeurige centrale. De detector(en) kunnen op het dak of in de tuin geplaatst worden. Ze hebben een kijkhoek van 100° en werken tot een afstand van 40 meter. Bij dit systeem dus geen draden zichtbaar op het dak maar enkel de detectoren. Meer informatie over Flametech kunt u vinden op www.flametech.nl. Een algemene folder is beschikbaar op onze downloadpagina.

 

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2017