Sprinkler installaties

Sprinkler installaties

 

Het Rupako branddetectie en blussysteem:
Het Rupako Flying Brands Detection System is een systeem wat eerst een brand detecteert en vervolgens deze brand geheel automatisch bestrijdt.  Het systeem detecteert een brand met optische sensoren zodra de eerste vlamverschijnselen zichtbaar zijn. Een PLC (computer) stelt vervolgens het blussysteem in werking en meld dit mogelijk zelfs bij de brandweer (optie). Op dit moment is het Flying Brands Detection System van Rupako het enig TNO goedgekeurde sprinklersysteem dat voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit (Art. 2.71). Indien de gemeente bij het verlenen van een bouwvergunning een bscherming tegen vliegvuur verplicht stelt kan men kiezen tussen a- het bouwen volgens gelijkwaardigheid of b- het aanbrengen van een goedgekeurde brandwerende coating of c- dit sprinkler systeem. Het Rupako systeem wordt meestal op een voledig nieuw rieten dak aangebracht. Om in een dergelijk geval te voldoen aan de brandveiligheidseisen hebben de opties a en c de voorkeur boven optie b.           

Meer informatie over dit sprinkler systeem kunt u vinden op de website van Rupako en op onze download pagina. Uiteraard kan uw rietdekker u hier ook nader over informeren.

 

Colofon & Disclaimer | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaarden | Sitemap | RSS     Vakfederatie Rietdekkers © 1997 - 2024